Julkaistu 6.6.2019

Metsähallitus mahdollistaa yhdessä Kansalaisareenan kanssa vapaaehtoistyön työajalla

Metsähallitus on tarjonnut työntekijöilleen 160-vuotisjuhlavuoden kunniaksi mahdollisuuden tehdä yhden päivän vapaaehtoistyötä työajalla. Vapaaehtoistehtävien löytämiseksi Metsähallitus hyödyntää Kansalaisareenan ylläpitämää vapaaehtoistoiminnan välityspalvelu Hiiop100.fi-sivustoa.

Hiiop100.fi palvelee vapaaehtoistyön tarjoajia, tekijöitä ja tarvitsijoita. Hiiop100.fi:n kautta vapaaehtoistyöpaikan löytäminen on helppoa ja tarjonta on monipuolista ympäri Suomea.

– Vapaaehtoistyöpäivä on päivä hyväntekeväisyydelle. Vapaaehtoistyö antaa mahdollisuuden levittää hyvää mieltä, oppia uutta ja jakaa kokemuksia. Vapaaehtoistyöpäivä on osa meidän juhlavuoden juhlintaa ja sitouttamista vastuullistyöhömme, kertoo Metsähallituksen viestintäjohtaja Terhi Koipijärvi.

Vapaaehtoistoimintaa tehdään yhä enemmän myös kunnissa ja yrityksissä. Monet organisaatiot tarjoavat työntekijöilleen mahdollisuuden tehdä vapaaehtoistoimintaa työajalla. Vapaaehtoistyön tarjoaminen työajalla osoittaa vastuullista organisaatiokulttuuria sekä lisää ihmisten osaamista, merkityksellisyyden tunnetta ja verkostoitumista muuhun yhteiskuntaan.

– Suomalaisista 42 % kertoo tehneensä vapaaehtoistyötä viimeisen kuukauden aikana. Samassa tutkimuksessa 59 % haluaisi tehdä vapaaehtoistyötä työajalla. Todella hienoa, että Metsähallitus mahdollistaa vapaaehtoistoiminnan työntekijöilleen. Hiiop100.fi tarjoaa hyvän alustan vapaaehtoistehtävien löytämiseen, Kansalaisareenan toiminnanjohtaja Leo Stranius kommentoi.

Myös Kansalaisareenan työntekijöillä on mahdollisuus tehdä ja kokeilla vapaaehtoistyötä työajalla.

Lisätiedot:

Leo Stranius, Kansalaisareenan toiminnanjohtaja, p. 040 754 7371, leo.stranius@kansalaisareena.fi

Heikki Hepoaho, Metsähallitus, konserniviestintä, Tiedekeskuksen päällikkö, p. 040 572 6440, heikki.hepoaho@metsa.fi