Julkaistu 21.2.2022

Metsähallitus järjestää moottorikelkkailun turvallisuuskoulutusta omalle henkilöstölle

Metsähallitus järjestää lähiviikkoina metsätalouden henkilöstölle moottorikelkalla ajamiseen liittyvää turvallisuuskoulutusta Pudasjärvellä, Kuhmossa, Rovaniemellä ja Sodankylässä. Koulutustapahtumiin osallistuu sekä toimihenkilöitä että metsureita yhteensä noin 30 henkilöä. 

Metsätaloudessa vastaavia koulutuksia ja perehdytystilaisuuksia on pidetty säännöllisesti 1–2 vuoden välein moottorikelkkaa työssään käyttäville henkilöille. Erityisen tärkeää kyseinen koulutus on kaikille uusille henkilöille, jotka eivät ole moottorikelkkailleet aikaisemmin. Mukana on toisinaan  myös kokeneita kelkkailijoita kertaamassa taitojaan.

”Koulutuksessa käydään läpi mm. turvallisia ja oikeaoppisia ajotekniikoita sekä kelkan hallintaa erilaisissa maasto-olosuhteissa ja -kohteissa, riskitekijöitä, kiinni juuttuneen moottorikelkan irrottamista, apuvälineiden käyttöä, kelkan huolto- ja korjausnäkökohtia sekä kelkan kiinnitystä ja kuljetusta peräkärryllä.” kertoo työsuojelupäällikkö Esa Reponen Metsähallitus Metsätalous Oy:stä.
Tämän talven lumitilanne luo osaltaan haasteelliset mutta toisaalta myös hyvin realistiset ja vaihtelevat olosuhteet monipuoliselle turvallisuuteen liittyvälle ajoharjoittelulle. 

Moottorikelkan ajamiseen liittyvät turvallisuuskoulutukset liittyvät osaltaan Metsähallituksen vastuulliseen toimintaan huolehtia ja varmistaa henkilöstönsä työntekemiseen liittyvät työturvallisuusnäkökohdat.

Lisätietoja:

Metsähallitus, Metsätalous Oy, työsuojelupäällikkö Esa Reponen p. 0400-137915