Julkaistu 27.3.2019

Metsähallitus ja Valo Investments Group Holding Oy sopimukseen tonttikaupoista Saariselällä

Metsähallitus ja Valo Investments Group Holding Oy ovat allekirjoittaneet esisopimuksen, jonka mukaan Valo Investments ostaa Metsähallitukselta yhteensä 24 tonttia seuraavan viiden vuoden aikana. Tontit sijaitsevat Saariselän Rinnealueella Kaunispään asemakaavan muutos- ja laajennusalueella. Myös Inarin kunta ja Saariselkä Oy:n ovat tehneet Valo Investmentsin kanssa esisopimuksen rinnealueelle yhteensä 25 tontista. Kokonaisuudessa on rakennusoikeutta yhteensä 23 100 kr-m2.

Metsähallitus ja Saariselkä Oy tekivät ensimmäiset tonttikaupat Valo Investmentsin kanssa maaliskuun alussa. Toiset tonttikaupat tehdään vielä kuluvan vuoden aikana.

Valo Finland avaa Saariselälle korkeatasoisen Valo Luxury Retreats -loma-asuntoalueen syksyllä 2019.

– Valo Luxury Retreats edustaa uutta suomalaista täyden palvelun loma-asuntoaluetta. Saariselälle valmistuu ensimmäisessä vaiheessa 10 ympärivuotiseen lomakäyttöön tarkoitettua luksushuvilaa, ja alue laajenee täyteen kokoonsa viiden seuraavan vuoden aikana, Valo Finlandin toimitusjohtaja Taru Lehtonen kertoo.

Modernit huvilat vuokrataan yhteistyössä hollantilaisen, korkealuokkaisia loma-asuntoja välittävän Dutchenin kanssa.

– Valitsimme kohteeksemme Suomen Saariselän, sillä uskomme alueen mahdollisuuksiin korkeatasoisena lomanviettopaikkana. Saariselkä sijaitsee monipuolisten palvelujen äärellä, vain 25 minuutin päässä lentokentältä. Suomessa ulkomaalaisia matkailijoita kiehtoo turvallisuus, hiljaisuus ja ainutlaatuinen luonto vuodenaikojen mukaan vaihtelevine maisemineen ja aktiviteetteineen, kertoo Dutchenin toimitusjohtaja Xander van Rijswijk.

– Nämä esisopimukset ja kaupat ovat merkittävä päänavaus Saariselän rinnealueella, Metsähallituksen myyntineuvottelija Ulla-Maija Kaltiokumpu iloitsee.

– Uuden loma-asuntoalueen rakentuminen lisää Saariselän tunnettuutta ja luo jatkuvuutta. Tämä heijastuu myös alueen muiden tonttien kysyntään sekä palvelutarpeeseen, Kaltiokumpu ennustaa.

Metsähallitus ja Inarin kunta ovat jo varautuneet tähän aloittamalla uuden alueen suunnittelun Saariselällä. Uusi kaava-alue mahdollistaa mm. hotelli- ja ravintolarakentamista.

– Nyt voi sanoa, että Saariselällä tapahtuu, Kaltiokumpu sanoo.

Lue lisää Valo Luxury Retreatsin tiedotteesta ja verkkosivuilta www.valofinland.com.

Lisätiedot
Metsähallitus, Myyntineuvottelija Ulla-Maija Kaltiokumpu, +358 40 510 3194, ulla-maija.kaltiokumpu@metsa.fi
Valo Investments Group Holding, Toimitusjohtaja Taru Lehtonen, +358 44 985 1404, taru.lehtonen@valofinland.fi