Julkaistu 15.6.2023

Metsähallitus arvioi rakennustensa kuntoa, tarkoituksenmukaisuutta ja ylläpitokustannuksia

Metsähallituksen Luontopalveluilla on hallussaan noin 2 400 rakennusta ympäri Suomen. Tavoitteena on tiivis ja tarkoituksenmukainen rakennuskanta, jonka ylläpitäminen voidaan toteuttaa laadukkaasti ja kustannustehokkaasti käytössä olevin resurssein.

”Hallussamme olevan rakennuskannan koko on suuri. Osa rakennuksista on huonokuntoisia, rakennuksilla ei ole enää käyttöä tai kustannukset ovat kasvaneet liian suuriksi. Luopumalla osasta rakennuksia pystymme tasapainottamaan rakennuksiin kohdistuvaa vastuutamme ja käytössämme olevia resursseja, sanoo luontopalvelujohtaja Henrik Jansson Metsähallituksesta.

Selvitystä ja toimeenpanoa tehdään useassa vaiheessa ja työtä tehdään pitkäjänteisesti. Työssä käytetään hyväksi paikkatietoaineistoja yhdessä kohdekäyntien kanssa. Suurin osa rakennuksista säilytetään, mutta osasta tullaan luopumaan, myymällä, purkamalla tai myymällä purettavaksi.

“Rakennusten kunto ja käyttöaste vaihtelevat huomattavasti rakennuksesta riippuen. Rakennuskantaamme kuuluu esimerkiksi kämppiä, autiotupia, saunoja, talousrakennuksia, ja asuinrakennuksia. Aloitetussa tarkastelussa arvioimme esimerkiksi käyttötarvetta, kuntoa, kustannuksia, kulttuuriperinnöllistä arvoa, yhteiskäyttöä ja sijaintia”, toteaa projektipäällikkö Tero Juhola Metsähallituksesta.

Kerromme lisää rakennuskantaan tulevista muutoksista työn edetessä. Luovuttavista, kuten myytävistä rakennuksista  ilmoitetaan myynnin alkaessa.

Lisätietoja:    

Projektipäällikkö Tero Juhola, tero.juhola@metsa.fi, puh. 040 6706406

Luontopalvelujohtaja Henrik Jansson, henrik.jansson@metsa.fi, puh. 040 6706406