Julkaistu 28.8.2023

Metsähallituksen retkikohteiden huoltojen laaja kilpailutus on käynnistynyt

Metsähallituksen Luontopalvelut kilpailuttaa hoitamiensa retkeilykohteiden polttopuuhuoltoja, jätehuoltoja ja ylläpitohuoltoja yhteensä 10 alueelle. Kilpailutus on käynnistynyt ja hankintailmoitus on julkaistu julkisten hankintojen Hilma-palvelussa.

Hankinnassa kilpailutetaan 10 Metsähallituksen Luontopalvelujen hoitaman alueen polttopuu-, jäte- ja ylläpitohuollot. Alueet sijaitsevat eri puolilla Suomea Utsjoelta Etelä-Suomeen. Kilpailutus tehdään siten, että tarjouksen voi jättää valitsemiinsa osa-alueisiin, jolloin mahdollistetaan myös pienten toimijoiden osallistuminen. Tarjouspyyntöasiakirjoihin tutustumiseen ja tarjouksen jättämiseen kannattaa varata riittävästi aikaa.

Hilmassa on käynnistynyt laaja huoltojen kilpailutus, jossa on mukana 10 eri kokoista aluetta Pohjois-Lapista, Koillismaalta ja Kainuusta sekä Satakunnasta, Kanta-Hämeestä, Pohjois-Savosta, Etelä-Pohjanmaalta ja Uudeltamaalta. Alueet on kerrottu tarkemmin tiedotteen lopussa.

Ihminen ottaa halkoja puisesta kuljetuskaukalosta lumisessa metsässä, taustalla toinen henkilö kantaa halkoja sylissä.
Suomussalmen Hossan kansallispuiston polttopuuhuoltoa talvella. Kuva: Katri Lehtola.

Hankinnat kävijöitä ja luontoa varten

Luonnossa liikkuminen on suomalaisille tärkeä tapa viettää vapaa-aikaa. Viime vuonna esimerkiksi kansallispuistoihin tehtiin yli 3,5 miljoonaa käyntiä ja retkeilypalveluihin oltiin tyytyväisempiä kuin koskaan aiemmin.

Luontokohteiden huolto on siis erittäin tärkeä osa retkeilykohteiden houkuttelevuutta – hyvin hoidetusta kohteesta nauttii moni retkeilijä. Kansallispuistojen ja muiden Metsähallituksen hoitamien luontokohteiden huollosta yhä suurempi osa ostetaan vastuullisilta sopimuskumppaneilta.

Kilpailutus ja hankinnat tehdään kohteiden käyttäjiä varten. Luonnossa liikkuminen vaikuttaa tutkitusti positiivisesti ihmisten terveyteen ja hyvinvointiin. Huoltopalvelujen laadulla onkin suuri merkitys paitsi vierailijoiden luontokokemukselle, myös alueen luonnolle.

Sopimuskumppanit tekevät yhdessä Metsähallituksen kanssa merkityksellistä työtä yhteiskunnan ja luonnon hyväksi. Arvostammekin sopimuskumppaneissamme ympäristönäkökohtien huomioimista, vastuullisuutta, luotettavuutta, toimitusvarmuutta ja korkeaa laatua. Toivomme sopimuskumppaneilta myös hyvää yhteistyökykyä, asiakaslähtöisyyttä, avoimuutta ja osaamista vaativissakin maasto-olosuhteissa työskentelyyn.

Hankinnan ilmoitus julkisten hankintojen Hilma-järjestelmässä:

Polttopuu-, jäte- ja ylläpitohuoltojen hankinta Metsähallituksen retkikohteille (www.hankintailmoitukset.fi)

Kilpailutuksessa mukana olevat alueet

  • Utsjoen retkikohteet
  • Inarin retkeilyalue (Inari)
  • Urho Kekkosen kansallispuisto (Sodankylä, Inari ja Savukoski)
  • Oulangan kansallispuisto, Valtavaara ja Iivaara (Kuusamo)
  • Ylä-Kainuun retkeilykohteet (Suomussalmi, Puolanka ja Hyrynsalmi)
  • Etelä-Konneveden kansallispuisto (Rautalampi ja Konnevesi)
  • Lauhanvuoren ja Kauhanevan–Pohjankankaan kansallispuistot (Kauhajoki, Isojoki, Kauhajoki ja Karvia)
  • Hämeenkangas (Jämijärvi ja Kankaanpää)
  • Liesjärven kansallispuisto (Tammela)
  • Raaseporin linnan alue (Raasepori)

Lisätietoja hankinnasta

Hankinnan erityisasiantuntija Olli Vainio, 020 639 7052, olli.vainio@metsa.fi