Julkaistu 15.5.2020

Metsähallituksen ansiomerkit myönnettiin Flooran päivän kunniaksi

Metsähallitus muistaa tärkeitä yhteistyökumppaneitaan myöntämällä kultaiset ja hopeiset ansiomerkit.

Maa- ja metsätalousministeriön kansliapäällikkö Jaana Husu-Kallio on ollut tärkeässä roolissa Metsähallituksen viime vuosien uudistustyössä, joissa korostuvat strateginen vastuullisuus ja luonnonvara-alan edelläkävijyys.

Pääesikunnan päällikkö kenraaliluutnantti Eero Pyötsiä on ollut keskeinen toimia Metsähallituksen ja Puolustusvoimien yhteistyössä tarvittavien harjoitus- ja ammunta-alueiden kehittämisessä ja muussa maankäytössä. Puolustusvoimat on Metsähallituksen tärkeä yhteistyökumppani turvallisuus- ja maankäyttöasioissa.

Metsähallituksen hallituksen entiset jäsenet Tuija Soanjärvi ja Helena Säteri toivat hallitustyöskentelyyn laaja-alaisen tietämyksensä niin liiketoiminnasta, metsien virkistyskäytöstä kuin luonnonsuojelusta. Heidän toimiessaan hallituksen jäseninä toimeenpantiin uusi metsähallituslaki ja käynnistettiin Metsähallituksen kokonaisvaltainen brändiuudistus.

Savonlinnalainen sahayrittäjä Jari Suomalainen on innovatiivisten sahatuotteiden ja asiakaslähtöisen tuotekehittelyn edelläkävijä. Suomalaisen merkittävimpiä saavutuksia on sahauksen kannattavuuden lisääminen hyödyntämällä pieniläpimittaista raaka-ainetta. Metsätalousneuvos Suomalainen on ollut myös pioneeri lämpökäsitellyn puun kehittämisessä ja kaupallistamisessa.

Metsähallituksen hopeiset ansiomerkit myönnettiin tänä vuonna kotiseutuneuvos Seppo Konoselle, Kuljetusliike Veljekset Kyllönen Oy:n toimitusjohtaja Timo Kyllöselle, TM Forest Oy:n toimitusjohtaja Tero Mikkoselle ja Hämeen ammattikorkeakoulun lehtori Pekka Vuorelle.

Poikkeuksellisten olosuhteiden vuoksi ansiomerkit luovutetaan saajille myöhemmin tänä vuonna.