Julkaistu 7.3.2019

Merenkurkun vierailukeskus Maailmanperintöportti avautuu yleisölle

Nyt on aika avata Raippaluodon sillan kupeessa sijaitseva Maailmanperintöportti. Upouusi päänäyttely Weichsel ja aulan infopiste Littorina kertovat maailmanperinnön historian tarinaa: kuinka jääkausi, maankohoaminen, aallot ja jää ovat vaikuttaneet saaristomaisemaamme ja ihmisten elämään vuosituhansien ajan.

Merenkurkun Maailmanperintöportin uusi näyttely 2019. Kuva Tuija Warén, Metsähallitus.– Toivotamme kaikki lämpimästi tervetulleeksi Maailmanperintöportin Merenkurkun saaristosta kertovaan näyttelyyn. Juhlimme avajaisia yhdessä ensin kutsuvieraiden kanssa perjantaina 8.3. klo 15–17, ja klo 17 eteenpäin juhlimme muun yleisön kanssa. Viikonlopun aikana uusi näyttely on avoinna kaikille kiinnostuneille ilman pääsymaksua klo 11–17. Samasta talosta löytyvät myös taidegalleria Arte Mare ja kahvila-ravintola Berny’s, iloitsevat maailmanperintökoordinaattori Susanna Lindeman ja toiminnanjohtaja Kenth Nedergård.

– Maailmanperintöportti on virstanpylväs maailmanperinnön kehittämisessä, ja olemme päässeet tähän pisteeseen määrätietoisella yhteistyöllä kymmenien toimijoiden kanssa. Maailmanperintöstatus on vahva globaali brändi, joka parantaa alueen kilpailukykyä ja tarjoaa paikallisille maailmanluokan elinympäristön, joka myös houkuttelee kävijöitä ympäri maailman, korostaa Mustasaaren kunnanjohtaja Rurik Ahlberg.

Merenkurkun saaristo on Suomen ainoa luonnonperintökohde Unescon maailmanperintölistalla ja yhteinen maailmanperintökohde Ruotsin Korkean rannikon kanssa. Maailmanperintömme tukee erinomaisesti Unescon pyrkimystä edistää rauhaa ja kansojenvälistä yhteistyötä, koska se ylittää kunta-, kieli-, hallinto- ja jopa valtiorajat.

Maailmanperintökohde Korkearannikko / Merenkurkun saaristo on paras paikka maailmassa kokea ja ymmärtää viimeisen jääkauden jälkeistä maankohoamista. Siksi Unesco on valinnut alueen osaksi yli tuhannen maailmanperintökohteen perhettä, jonka kohteista n. 200 on luonnonperintökohteita.

Lisätietoja

Kenth Nedergård, Merenkurkun maailmanperintö ry, puh. 050 346 6200
Susanna Lindeman, Metsähallitus, Luontopalvelut, puh. 040 556 2652
Rurik Ahlberg, Mustasaaren kunta, puh. 040 594 7970