Julkaistu 3.6.2021

Luontobussi liikennöi Nuuksioon Helsingistä

Uusi bussiyhteys Helsingin keskustasta Nuuksioon käynnistyy 8.6. alkaen kolmena päivänä viikossa. Päätepysäkki on Suomen luontokeskus Haltiassa, ja matkan varrelta voi hypätä kyytiin mm. Tapiolasta.

Åbergin Linjan luontobussi liikennöi myös muihin luontokohteisiin kesäviikonloppujen aikana. Joka kuukauden ensimmäinen lauantai bussiyhteys mahdollistaa osallistumisen aktiviteetteihin Nuuksion Pohjoisella Portilla sellaisille uusille kävijöille, jotka eivät ole tottuneet itsenäiseen luonnossa liikkumiseen.

Korona-aika on lisännyt kysyntää kansallispuistojen palveluille merkittävästi, ja bussiyhteys on esimerkki tuotteistamisesta uusille asiakasryhmille. Liikenteen avulla houkutellaan sekä uusia retkeilijöitä että kansallispuistoon tällä hetkellä omalla autolla saapuvia.

– Koronaturvallinen linja-auto tarjoaa kestävän tavan lähteä retkelle. Toivomme, että yhä useampi saapuisi kansallispuistoon ilman omaa autoa, kertoo asiakaspalvelupäällikkö Petra Niskanen Metsähallituksesta. Åbergin Linjan linja-autot on varustettu ilmanpuhdistimella, joka puhdistaa sisäilman noin viiden minuutin välein. Yrityksellä on Visit Finlandin Sustainable Travel Finland -sertifikaatti, joka on tae sitoutumisesta kestävän matkailun toimenpiteiden edistämiseen.

– Pääkaupunkiseudulla yhä harvemmalla on tänä päivänä ajokortti. Haluamme Luontobussin avulla tarjota yhteyksiä myös sellaisiin paikkoihin, joihin julkinen bussiliikenne ei yllä, kertoo Åbergin Linjan toimitusjohtaja Sampo Selin.

Luonnon hyvinvointivaikutuksista kertova Haltian Lataa aivosi luonnossa -näyttely on korona-aikana hyvinkin ajankohtainen, ja tarjoaa retkipäivälle mainion alku- tai loppupisteen.

Yhteys Nuuksioon lähtee Helsingistä nykytaiteen museo Kiasman pysäkiltä ja sunnuntaisin myös osoitteesta Unioninkatu 16–18. Näin ollen Helsingin kesän kuumasta keskipisteestä, Kasarmitorin kesäterassilta, on yhteys kahteen Metsähallituksen luontokohteeseen, sillä Vallisaareen pääsee vesibussilla Etelärannasta Lyypekinlaiturin kautta. Vallisaaressa viihdytään nykytaidetapahtuma Helsinki Biennaalissa tänä kesänä ensimmäistä kertaa.

Kesälauantaisin Kiasmalta lähtevät bussit myös Metsähallituksen muihin tai Uudenmaan virkistysalueyhdistyksen kohteisiin kuten Porkkalaan, Sipoonkorven kansallispuistoon ja Hämeen luontokeskukseen. Lipunmyynti tapahtuu bustravel.fi -verkkokaupassa tai lipun voi ostaa pankkikortilla. Pandemian takia käteistä rahaa ei hyväksytä.

Haltian luontobussin aikataulu

Tiistaisin ja torstaisin:
Kiasmalta: 10:00, Luontokeskus Haltiasta: klo 14:00

Sunnuntaisin:
Unioninkadulta 9:50, 11:50, 13:50, Kiasmalta: 10:00, 12:00 ja 14:00.

Paluulähdöt Luontokeskus Haltiasta klo 13:00 ja 15:00.

Lipunmyynti: https://bustravel.fi/bussimatkat/

Lisätietoa

Toimitusjohtaja Sampo Selin, Åbergin Linja puh. 040 747 4337
Asiakaspalvelupäällikkö Petra Niskanen, Metsähallitus, Luontopalvelut,  puh. 040 624 9816