Julkaistu 25.5.2021

Lohjan Vahermajärvellä ideakilpailu arkkitehtiopiskelijoille

Kirkasvetisen Lohjan Vahermajärven ranta.

Metsähallitus ja Lohjan kaupunki järjestävät arkkitehtiopiskelijoille suunnatun ideakilpailun, jossa suunnitellaan matkailukäyttöä Lohjan kirkasvetisen Vahermajärven rannalla sijaitsevalle alueelle. Lohja sijaitsee kolmen vartin päässä Helsingistä ja on viime vuosina panostanut paljon matkailun kehittämiseen.

Kilpailijoilta odotetaan ideoita siihen, minkälaista majoitus- tai muuta matkailutoimintaa kyseiselle alueelle voisi kehittää. Ideoiden reunaehtona on ekologinen ja kestävä matkailu. Suunnitelmien pitää tukea Visit Finlandin Sustainable Travel Finland -ohjelman tavoitteita.

– Toivomme kunnianhimoisia uusia ideoita, joiden avulla tämän luonnonkauniin alueen potentiaali lähellä pääkaupunkiseutua saataisiin täysimittaisesti ja kestävästi käyttöön, kilpailuraadin puheenjohtaja, Metsähallituksen kiinteistökauppapäällikkö Tauno Kandelin kertoo.

Lohja on mukana Visit Finlandin Sustainable Travel ohjelmassa matkailualueena ja haluamme kehittää kestävän matkailun ympärivuotista palvelutarjontaa niin kotimaisille kuin kansainvälisille kohderyhmille yhteistyökumppaneidemme kanssa, Lohjan elinvoimajohtaja Pekka Puistosalo kertoo.

– Lohja haluaa kehittää koko laajaa kaupunkiaan, ja Vaherman hanke on hieno esimerkki siitä, että myös keskusta-alueen ulkopuolella on merkittävää kehityspotentiaalia, Puistosalo jatkaa.

Vahermajärven suunnittelualue on Metsähallituksen hallinnassa ja sillä on voimassa oleva ranta-asemakaava, joka antaa paljon mahdollisuuksia tulevan toiminnan ideointiin. – Tulemme käyttämään ideoita markkinointimateriaalina, kun etsimme alueelle yrittäjää tai investoria käynnistämään toiminnan, Kandelin sanoo.

Metsähallitus ei itse ole mukana matkailuliiketoiminnassa, vaan toimii alueiden kehittäjänä ja vuokraajana ja siten paikallisen liiketoiminnan mahdollistajana. – Meillä on vastaavia kohteita monissa kunnissa eri puolilla Suomea ja tavoitteenamme on, että voisimme kumppaneidemme kautta lisätä kestävien ja turvallisten luontomatkailupalveluiden tarjontaa Suomessa, Kandelin kertoo.

Kilpailu on avoin kaikille Aalto yliopiston arkkitehti- ja maisema-arkkitehtiopiskelijoille. Kilpailun kolme parasta ideaa palkitaan rahasummalla ja lisäksi Lohjan kaupunki tarjoaa palkittujen ehdotusten tekijöille liput Lohjan kaupunginorkesterin konserttiin, Lohjan teatterin näytökseen ja Tytyri Elämyskaivokseen.

Kilpailuaikaa on 30.8.2021 klo 16 saakka. Voittajat julkaistaan 17.9.2021.

Lisätiedot:

Kiinteistökauppapäällikkö, Tauno Kandelin, Metsähallitus Kiinteistökehitys, 040 532 5552, tauno.kandelin@metsa.fi

Elinvoimajohtaja Pekka Puistosalo, Lohjan kaupunki, 044 374 3440, pekka.puistosalo@lohja.fi

Kehittämisen asiantuntija, Timo Karhapää, Metsähallitus Kiinteistökehitys, 020 639 4496, timo.karhapaa@metsa.fi

Lisätietoa kilpailusivustolta, www.laatumaa.fi/vaherma-kilpailu