Julkaistu 19.8.2018

Linnanvirta-tapahtuma liikutti taas tuhansia Kajaanissa

Kajaanin loppukesän kohokohdaksi muodostunut Linnavirta-puistojuhla on kasvattanut kävijämääriään vuosi vuodelta. Neljättä kertaa järjestetty tapahtuma keräsi jokirannan täyteen ihmisiä heti avauksesta aurinkoisena perjantaina. Yksi kirkkaimmista vetonauloista oli viime vuonna lanseerattu Linnanvirta Food Festival, joka piti jälleen ruokayrittäjät kiireisenä läpi viikonlopun.

– Todella positiivinen olo jäi tapahtumasta! Kaikki olivat niin hyvällä fiiliksellä. Yrittäjät auttoivat toinen toisiaan ja asiakkaat olivat liikenteessä rennolla ja uteliaalla mielellä, kertoo Haapala bnb:n Kaisa Tyler, yksi Food Festivalin ruokayrittäjistä.

Aurinkoinen sää kannusti yleisöä viipymään alueella pitkään eri ohjelmia bongaten ja haukaten välillä ruokakojujen herkkuja. Näin teki kajaanilainen Hanna Härmä, joka saapui puistojuhlaan lastensa ja vanhempiensa kanssa.

– Olen osallistunut Linnanvirtaan joka vuosi, kun se on järjestetty. Hienoa, miten täällä on aina jotain uutta ja koko perheelle. Food Festival on ollut huippu juttu. Myös monet rauniolinnalla järjestetyt ohjelmat ovat jääneet mieleen, kun miljöö on niin erityinen, Hanna Härmä kuvailee.

Härmän seurue nautti niin jokirannan kuin myös Raatihuoneentorin tarjonnasta. 100-vuotisjuhlia viettävä puolustusvoimat toi torille lauantaina kalustonäyttelyn ja toinen syntymäpäiväsankari Kainuun Sanomat lavan täydeltä ohjelmaa. Viikonloppu huipentui puolustusvoimien kesäkiertueen konserttiin, joka keräsi yli 2000 ihmistä jokirannan rinteeseen. Sinnikkäimmät jatkoivat juhlimista keskustan ravintoloissa, joissa järjestettiin oheiskonsertteja tapahtumaviikonlopun kunniaksi.

Linnanvirta järjestettiin Metsähallituksen, Kajaanin kaupungin, puolustusvoimien sekä Kainuun Sanomien yhteistyönä. Samoin yhteisöllisessä ponnistuksessa on vuosittain mukana kymmenien paikallistoimijoiden, taiteilijoiden sekä talkoolaisten työpanos. Tapahtumaa on kehitetty vuosi vuodelta ja jälleen tänä vuonna saatiin monta ideaa tulevaisuutta varten.

Tapahtuma syntyi rauniolinnan siirryttyä Museovirastolta Metsähallituksen Luontopalvelujen hoitoon. Puistojuhlalla on haluttu tuoda esille rauniolinnaa ja sen ympärille kietoutuvaa kaupungin historiaa.

– Metsähallituksen tehtävä on vaalia tätä arvokasta muinaismuistoa, mutta samalla toivomme, että linna ja sen ympäristö toimivat inspiraation lähteenä niin kulttuurintekijöille kuin matkailualantoimijoille, kommentoi Metsähallituksen Luontopalvelujen aluejohtaja Pirjo Ilvesviita.

Lisätietoja:
tapahtumatuottaja Minna Partanen, Metsähallitus, minna.partanen(at)metsa.fi, p. 044 5029655