Julkaistu 14.8.2018

Linnanvirta kerää jälleen perheet ja ystävät yhteiseen puistojuhlaan Kajaaniin

Linnanvirta on koko perheen tapahtuma. Tänä vounna se järjestetään 17.–19.8. Lauantaipäivä on erityisesti omistettu lapsille, mutta yhteisen puistojuhlakokemuksen voi aloittaa jo perjantaina vaikkapa taitelemalla Linnanvirran maalausseinään. Kajaanilaislähtöinen kuvataideopiskelija Ella Haataja on kerännyt kierrätysmateriaaleja, vanhoja ovia ja levyjä, jotka kiinnitetään jokea reunustavaan aitaan.

– Monilla festareilla näkee taideseiniä, graffiteja ja muuta sellaista. Halusin niiden inspiroimana Linnanvirtaan yhteisen maalausseinän, joka tuo juhlaympäristöön väriä. Nyt kaikki jättämään ilman paineita oma väriläiskä festaritunnelmaan, Ella Haataja fiilistelee.

Jokirannan konsertit virittävät juhlatunnelmaan. Musiikkikattaus sisältää kaikkea DJ:n levylautaselta Jukka Takalon Kajakkiorkesterin keikkaan suoraan Kajaaninjoen laineilta. Juhlavuottaan viettävä puolustusvoimat tuo supersuositun kesäkiertueensa tahdittamaan Linnavirran lauantai-iltaa.

Oman erityisen äänensä soppaan tuovat barokkimusiikkikonsertit, kun Barokki soi herää pienen tauon jälkeen eloon Linnanvirrassa. Barokkimusiikkia ei ole kovin usein mahdollista kuulla Suomessa, joten Linnanvirran vierailla on harvinainen tilaisuus kokea musiikkia ja soittimia vuosisatojen takaa.

– Tämä musiikki on helposti lähestyttävää! Ja sunnuntain konserttia voi kuvailla myös luonnonläheiseksi. Me esitämme teoksen, jossa matkitaan luonnonääniä, muun muassa käkeä, satakieltä, sammakkoa, viiriäistä ja ankkaa luvassa, muusikko Minna Tuhkala nauraa.

Juhlan ytimessä oleva rauniolinna on ollut konservaattorin hoidossa koko kesän. Juhlaviikonloppuna linnalla katsellaan elokuvaa elokuun yössä ja kurkistetaan sanomalehden sivujen taakse. Puolustusvoimien tavoin 100-vuotisjuhliaan viettävä Kainuun Sanomat tuo perjantai-iltaan tarinoita uutisjuttujen takaa.

– Minä kerron haastateltavista, jotka ovat opettaneet minulle tärkeitä asioita. Kollegoilta on tulossa tarinoita suomalaista dopinghistoriasta soteen, paljastaa toimittaja Seppo Turunen.

Rauniolinna ympäristöineen herää jälleen eloon!

Ilmaistapahtumassa on yksittäisiä maksullisia osatapahtumia. Järjestäjinä ovat Metsähallitus / Pohjanmaan–Kainuun Luontopalvelut, Kajaanin kaupunki, puolustusvoimat / Kainuun Prikaati, Kainuun Sanomat sekä kymmenet kajaanilaiset yhteisöt, yritykset ja yhteistyötahot.

Lisätietoja:
Tapahtumatuottaja Minna Partanen, Metsähallitus, puh. 044 502 9655, minna.partanen(at)metsa.fi
Barokki Soi -konsertit: Minna Tuhkala, puh. 044 7100399, minna.tuhkala(at)gmail.com