Julkaistu 22.8.2019

Lapinsalmen sillan rakentaminen käynnissä Repoveden kansallispuistossa

Lapinsalmen uuden sillan rakentaminen alkoi valmistelevilla töillä 21.8. Työmaa-alue rajataan lippusiimalla ja aidoilla. Siltatyömaalle pääsy on ulkopuolisilta kielletty. Rakentamisen ensimmäisessä vaiheessa valetaan sillan perustukset ja tehdään ankkuroinnit.

Siltarungon osien rakentaminen on jo käynnissä tehtaalla ja runko asennetaan paikoilleen syys-lokakuussa. Uusi silta on teräsrakenteinen pylonisilta. Sillan kannen pinta rakennetaan puusta.

– Siltarungon osat kuljetetaan Lapinsalmelle traktorilla ja mönkijällä. Huoltotien varressa on urakoitsijan edustaja varoittamassa retkeilijöitä aina, kun tavarakuljetuksia on käynnissä. Siltatyömaalle rakennetaan myös väliaikainen köysirata, jota pitkin kuljetetaan materiaalia Kapiaveden puolelta toiselle. Urakoitsijan edustaja on varoittamassa vesillä liikkujia aina, kun tavarakuljetuksia on käynnissä. Rakennustöistä aiheutuu jonkin verran meteliä, mikä kannattaa huomioida, kun suunnittelee retkiä Lapinsalmen suunnalle, kertoo rakennusmestari Pasi Ikonen Metsähallituksesta.

Lapinsalmen uusi silta ylittää alla olevan Kapiaveden 10 metrin korkeudessa ja pituutta sillalla on 50 metriä. Silta valmistunee lokakuun alkupuoliskolla. Urakan toteuttaa Remoti Holding Oü.

Lapinsalmen siltaa korvaava retkeilijöille maksuton venekuljetus liikennöi Lapinsalmen parkkipaikan laiturista Lapinsalmen taukopaikan laituriin 24.–25.8. ja 31.8.–1.9.2019 klo 10–18. Venekuljetus on järjestetty yhteistyössä Kouvolan kaupungin kanssa. Lisäksi Ketunlossi toimii normaalisti. Repoveden reitit ovat helposti saavutettavissa myös Saarijärven ja Tervajärven pysäköintialueilta.

Lisätietoja:
Rakennusmestari Pasi Ikonen, pasi.ikonen(at)metsa.fi