Julkaistu 6.5.2022

Kolin luontokeskus Ukkoon haetaan palveluntuottajaa Metsähallituksen yhteistyökumppaniksi  

Metsähallitus kilpailuttaa lähikuukausina Kolin Luontokeskus Ukkoon palveluntuottajan vastaamaan Luontokeskuksen asiakaspalvelusta ja myymälätilan liiketoiminnasta. Ensivaiheessa kiinnostuneita toimijoita pyydetään osallistumaan markkinavuoropuheluun sähköpostitse 12.5.2022 mennessä. 

Iso kivinen rakennus kesäpäivänä. Rakennuksen etupihalla on paljon ihmisiä.

Yrittäjäksi haetaan luontomatkailun ammattilaista/ammattilaisia, jolla on vankka asiakaspalvelu- ja retkeilyosaaminen, kokemusta opastus- ja ohjelmapalveluyrittäjyydestä, myymälätoiminnasta ja välinevuokrauksesta. Toiminnassa tulee huomioida läpileikkaavasti ekologisuus ja vastuullisuus. 

– Metsähallitus pyytää asiasta kiinnostuneita osallistumaan markkinavuoropuheluun, jonka tavoitteena on kerätä kattavasti tietoa varsinainen tarjouskilpailun toteuttamiseksi ja sopivan yhteistyömallin löytämiseksi. Olemme avoimella mielellä keskustelemassa luontokeskuksen kehittämisestä, ja haluamme tarjota yrittäjälle/yrittäjille mahdollisuudet pitkän aikavälin yhteistyöhön Metsähallituksen kanssa, erikoissuunnittelija Katja Vuorensyrjä korostaa.

Kolin luontokeskus Ukon toimintatapauudistuksen tavoitteena on luoda Metsähallituksen julkisista palveluista ja luontokeskukseen soveltuvasta liiketoiminnasta kokonaisuus, joka palvelee Kolin kansallispuiston kävijöitä ja edistää vastuullista luonnon virkistyskäyttöä ja kestävää luontomatkailutoimintaa koko Pohjois-Karjalan biosfäärialueella. Metsähallitus vastaa jatkossakin Ukon kiinteistöstä ja sen ylläpidosta, näyttelyistä ja niiden sisällöistä, viestinnästä sekä palveluntuottajien sopimuksista ja laadunvalvonnasta. Tällä hetkellä luontokeskuksessa toimii Metsähallituksen lisäksi Kahvila Eväsretket. Näyttelytoiminnasta vastaa yhteistyösopimuksen mukaisesti Kolin kulttuuriseura ry.

Kolin kansallispuiston käyntimäärä on jatkanut kasvua jo useamman vuoden ajan ollen noin 257 000 käyntiä vuonna 2021. Kolin luontokeskus Ukko on ympärivuotinen käyntikohde, jonka vuosittainen käyntimäärä on n. 80 000 – 100 000 käyntiä. Luontokeskus on parhaillaan suljettuna tilauudistuksen vuoksi, ja se tullaan avaamaan asiakkaille kesäkuun alussa. Peruskorjaus- ja uudistustyöt toteutetaan eduskunnan lisämäärärahoilla. 

Nyt haettavan palveluntuottajan liiketila sijoittuu Luontokeskuksen ensimmäisen kerroksen uudistettuihin tiloihin. Luontokeskuksen aulatilojen uudistuksella halutaan vastata kasvaneisiin käyntimääriin ja taata sujuva asiakaskokemus. Samalla halutaan parantaa Pohjois-Karjalan biosfäärialueen tunnettuutta ja turvata Metsähallituksen resurssit alueen luontokohteiden digipalveluihin sekä luonto- ja ympäristökasvatuksen toteuttamiseksi. Uudistuksen myötä liiketilojen lisäksi Ukon aulatilasta löytyy retkeilyinfoalue, jossa vierailijoilla on mahdollisuus paitsi tutustua Kolin retkipolkuihin ja Pohjois-Karjalan biosfäärialueen muihin käyntikohteisiin myös oppia retkeilyn perustaitoja ja tietoja. Yllä kuvatut aula- ja infopalvelut sekä toiminnallinen alue ovat asiakkaille jatkossakin maksuttomia. 

Markkinavuoropuhelun ilmoitukseen kysymyksineen voi tutustua osoitteessa: hankintailmoitukset.fi.

Lisätietoja

  • Erikoissuunnittelija Katja Vuorensyrjä, Metsähallitus, Kolin luontokeskus Ukko, katja.vuorensyrja(at)metsa.fi
  • Asiakaspalvelupäällikkö Teppo Loikkanen, Metsähallitus, Luontopalvelut, teppo.loikkanen(at)metsa.fi
  • Kolin luontokeskus Ukko (luontoon.fi)