Julkaistu 12.9.2018

Kolille mukaan työstämään luontomatkailusuunnitelmaa ja matkailualueen brändiä 18.9.

Kolilla kokoonnutaan 18.9.2018 Kolin Biosfäärialueen luontomatkailusuunnitelman ja Kolin kansallispuiston brändityöpajan merkeissä.

Metsähallituksella on parhaillaan tekeillä luontomatkailusuunnitelma Pohjois-Karjalan Biosfäärialueelle. Suunnitelman tavoitteena on muodostaa luontomatkailun yhtenäinen kehityssuunnitelma Metsähallituksen hallinnoimille merkittäville luontokohteille, eli Ruunaan retkeilyalueelle sekä Kolin, Patvinsuon ja Petkeljärven kansallispuistoille seuraavalle kuuden vuoden jaksolle.

Kolin Biosfäärialueen luontomatkailusuunnitelman teko käynnistyi keväällä yritystutkimuksella ja nyt on aika jatkaa keskustelua alueen luontomatkailun lähitulevaisuudesta. Luontomatkailun ajankohtaisia kysymyksiä pohditaan yhteisesti työpajoissa.

– Mitä kehitettävää olisi seuraavalle kuuden vuoden jaksolle? Aiheeseen liittyy läheisesti myös Kolin kansallispuiston brändi. Pohdimme esimerkiksi, mikä tuo matkailijoita Kolille vuonna 2025. Toivotamme kaikki luontomatkailun kehittämisestä kiinnostuneet lämpimästi tervetulleiksi työpajapäivään, kertoo suunnittelija Satu Naumanen Metsähallituksesta.

Työpajoissa aamupäivän aiheena on alueen luontomatkailusuunnitelma 2018–2025 ja iltapäivällä pohditaan Kolin kansallispuiston brändiä. Tapahtumapaikka on Kolin luontokeskus Ukon auditorio Vaarasali. Tapahtuma alkaa 18.9.2018 kello 9 ja päättyy noin kello 16.30. Tapahtumaan voivat osallistua kaikki luontomatkailun kehittämisestä kiinnostuneet eikä osallistuminen vaadi ennakkoilmoittautumista.

Lisätietoja:
Suunnittelija Satu Naumanen, Metsähallitus, satu.naumanen(at)metsa.fi, puh. 040 3566 203