Julkaistu 13.12.2018

Kalastusmaksu suosittu joululahja – vielä ehtii hankkia

Ekologisten joululahjojen trendi on siivittänyt ensi vuoden kalastuskorttien myynnin odottamattomaan vauhtiin. Kalastonhoitomaksuista kertyvillä varoilla pidetään huolta kotimaisten kalakantojen kestävyydestä.

Kalastukortin ehtii vielä hyvin ostaa joululahjaksi!

Vuoden 2019 kalastonhoitomaksuja on myyty jo 115 000 euron edestä, mikä on huomattavasti enemmän kuin kahtena edellisenä vuonna vertailuajankohtana. Viime vuoteen verrattuna myynti on tässä vaiheessa jo tuplaantunut.

Kalastonhoitomaksu eli kalastuskortti on jokaisen 18-64-vuotiaan viehe- ja pyydyskalastajan ja ravustajan velvollisuus sekä muillekin luonnonystäville mahdollisuus tehdä helposti hyvää. Kalastonhoitomaksun voi maksaa toisen puolesta, mikä tekee siitä erinomaisen lahjaidean.

Marraskuussa alkaneessa vuoden 2019 kalastonhoitomaksujen myynnissä on näkynyt selvästi, että lupia ostetaan nyt useita kerralla – samalla sekä itselle että läheisille. Koko vuoden kalastonhoitomaksu on huolettomin vaihtoehto myös satunnaiskalastajalle. Sitä onkin myyty eniten, yli 2 500 kappaletta.

Lue lisää: Eräluvat-fi-sivustolla neuvotaan, miten kalastonhoitomaksu maksetaan ja tulostetaan kortti lahjansaajalle (www.eräluvat.fi).