Julkaistu 26.4.2018

Kalastuslupien myynti Ylä-Lapin jokikohteille alkaa 3.5.2018

Ylä-Lapin jokiin voi alkaa ostaa kalastuslupia vaiheittain 3.5.2018 alkaen. Ensin avautuu lupamyynti Inarin ja Enontekiön jokikohteille 3.5. ja sitten Utsjoen lupamyynti 9.5.

Nyt alkava lupamyynti koskee lohen ja taimenen nousuvesiä. Eduskunnan hyväksymän nykyisen kalastuslain (2016) mukaan jokaisen kalastajan on hankittava erillinen kalastuslupa näihin kohteisiin. Muihin vesistöihin paikalliset saavat edelleen maksuttoman kalastusluvan.

Jokikohteisiin on määritelty kalastuskiintiöt, minkä vuoksi kaikille kalastajille ei välttämättä riitä lupia juuri halutuille päiville. Viime kesän kokemus kuitenkin osoitti, että vapaita aikoja jäi useimmilla joilla.

Kalastajat löytävät tarkemmat tiedot kalastuskauden alkamisesta, kalastusluvista ja kartoista Metsähallituksen Eräluvat-sivuilta. Myös lupamyynti tapahtuu pääosin Metsähallituksen Eräluvat-verkkokaupassa ja palvelunumerossa 020 69 2424. Verkkokaupassa luvat tulee maksaa heti, eli niitä ei voi varata. Näin maksamattomat luvat voidaan vapauttaa heti toisten halukkaiden hankittaviksi. Puhelinmyynnin kautta tilatuissa luvissa on normaali maksuaika.

Lisätietoja:
Eräsuunnittelija Jarmo Huhtamella, Metsähallitus, puh. 0400 397534, jarmo.huhtamella(at)metsa.fi

Ylä-Lapin vapa-alueet, joihin kaikki kalastajat tarvitsevat kalastuslain mukaan erillisen vapaluvan (www.eraluvat.fi)