Julkaistu 4.2.2020

Kalastonhoitomaksuja ja kalastusneuvontaa Vene 20 Båt -messuilla

Metsähallitus on mukana 7.-16.2.2020 Helsingin messukeskuksessa järjestettävillä Vene 20 Båt -messuilla. Metsähallitus ja Suomen Vapaa-ajankalastajien Keskusjärjestö tarjoavat yhteisellä osastolla mahdollisuuden ostaa kalastuskortti sekä ajankohtaista tietoa vapaa-ajankalastuksesta.

Uusi, kestävä kalastuskortti mukaan messuilta

Metsähallituksen ja SVK:n osastolla 2d52 vierailevat voivat ostaa Metsähallituksen myyntikojusta kalastonhoitomaksun. Vuoden kalastonhoitomaksun ostava saa mukaansa aktiivisen kalastajan käyttöön soveltuvan kalastuskortin. Kortti kestää kulutusta, hylkii vettä ja mahtuu lompakkoon.

Uudenlaisen kalastuskortin saa toistaiseksi ainoastaan Vene 20 Båt -messuilta. Verkkokaupasta eräluvat.fi, palvelunumerosta 020 69 2424, R-kioskeista tai Metsähallituksen luontokeskuksista ostaessaan asiakas saa kalastonhoitomaksun maksamisesta todisteeksi kuitin, joka tulee pitää mukana kalareissulla paperisena tai sähköisessä muodossa.

Kalastonhoitomaksu on sijoitus luontoon

Kalastonhoitomaksu perustuu kalastuslakiin. Kalastonhoitomaksu tulee maksaa jokaisen 18—64-vuotiaan, joka kalastaa muulla tavoin kuin pilkillä, ongella tai silakkalitkalla. Kalastonhoitomaksuvaroja käytetään kalavesien kestävän käytön ja hoidon suunnitteluun ja toimeenpanoon sekä kalastuksenvalvontaan, järjestöille neuvontapalveluihin, kalatalousalueiden toimintaan sekä omistajakorvauksiin.

Monipuolista kalastusneuvontaa ja kalastustapahtumia

Suomen Vapaa-ajankalastajien Keskusjärjestön edustajat kertovat osastolla mm. haukitehtaasta, joka on kalastonhoitomaksuvaroilla toteutettava, hauen elinvoimaisuuteen tähtäävä hanke. Lisäksi osastolta saa monipuolista kalastusneuvontaa ja tietoa vuoden 2020 kalastustapahtumista. Osastolle voi tuoda vanhat madeharat ja rikkoontuneet jigit kierrätettäväksi.

Lisätietoja:

Projektipäällikkö Mika Laakkonen, Metsähallitus, 040 5897559
Tiedottaja Jaana Vetikko, SVK, 050 525 7806

Kalastonhoitomaksu (www.eraluvat.fi)

Suomen Vapaa-ajankalastajien keskusjärjestö (www.vapaa-ajankalastaja.fi)