Julkaistu 13.11.2018

Kalajoen Meriluontokeskukseen haetaan yrittäjää

Metsähallitus hakee yrittäjää Kalajoen Meriluontokeskukseen. Tähän saakka luontokeskusta on hoitanut Metsähallituksen Luontopalvelut. Yrittäjävetoiseen Meriluontokeskukseen on tarkoitus siirtyä vuoden 2019 helmikuun alusta.

Kalajoen Meriluontokeskus. Kuva Kimmo Rampanen / Vastavalo.Meriluontokeskus sijaitsee Kalajoen hiekkasärkillä, keskeisellä paikalla vilkkaan Santa’s-hotellin kyljessä. Kolmikerroksinen tila pitää sisällään asiakaspalvelupisteen, useampaan kerrokseen levittyvän meriluontoaiheisen näyttelyn ja kokoustilat. Luontonäyttely säilyy entisellään yrittäjän huolehtiessa aukiolosta, järjestyksestä ja opastuksesta.

Yrittäjän on mahdollista tuoda ensimmäiseen kerrokseen myös omia, Meriluontokeskuksen toimintaan sopivia palveluita, joista tehdään erillinen sopimus.

Luontokeskuksen hoitamisen lisäksi yrittäjältä odotetaan Rahjan saariston retkeilyneuvontaa sekä osallistumista asiakasseurantaan. Luontokeskuksen on tarkoitus olla avoinna samaan malliin kuin aikaisempina vuosina (avoinna helmikuu-lokakuu). Aukioloaikoina luontokeskuksella tulee olla henkilö palvelemassa asiakkaita. Metsähallitus perehdyttää yrittäjän toimintaan, alueen luontoon sekä kulttuuriin sekä näyttelyyn.

Kalajoen matkailualueen käyntimäärät ovat kasvussa ja aluetta kehitetään voimakkaasti. Kalajoen meriluontokeskuksen käyntimäärät ovat myös nousussa, tänä vuonna käyntimäärät ovat nousseet noin 20%, keskimäärin kävijöitä on ollut vuosittain yli 20 000.

Kalajoen meriluontokeskuksen tarjouskilpailusta kiinnostuneet voivat jättää tarjouksensa Tarjouspalvelu.fi-palvelun kautta 23.11.2018 mennessä.

Lisätietoja:
Asiakaspalvelupäällikkö Irja Leppänen, Metsähallitus, irja.leppanen(at)metsa.fi, puh. 040 687 6625