Julkaistu 13.7.2022

Kajo-leiri kokoaa 13 000 partiolaista Evon nuorisoleirialueelle

Tällä viikolla nuorisoleirialue Evolla saa ison kylän verran asukkaita, kun 13 000 partiolaista pystyttää metsiin telttansa reilun viikon ajaksi. Leirin rakennustyöt ovat olleet käynnissä jo hyvän aikaa, ja partiolaisten suurleiri finnjamboree Kajon avajaisia vietetään virallisesti perjantaina 15.7.2022.

Evon retkeilyalue Hämeessä Hämeenlinnan kaupungin läheisyydessä on luonteva valinta kymmenien tuhansien ihmisten leireille, sillä alueen nuorisoleirialueen pysyvät rakenteet helpottavat leirien järjestämisessä ja auttavat hallitsemaan valtavan ihmismäärän aiheuttamaa kuormitusta alueen luonnolle. Evon nuorisoleirialue tarjoaa niin partiolaisille kuin muillekin leiritoimintaa järjestäville ainutlaatuisen paikan järjestää isoja leirejä ja tapahtumia.

Luonnossa järjestettävä suurleiri alkaa olla maailmanlaajuisesti harvinaisuus kasvavien osallistujamäärien siirtäessä leirit vanhoille lentokentille ja muille rakennetuille alueille. Metsäleiripaikka Evolla luo ainutlaatuiset puitteet lasten ja nuorten vastuullisen luontosuhteen kehittämiselle.

Partiolaisille Evo on tullut tutuksi leiriympäristönä. Viime vuosikymmenen aikana Evo on vakiinnuttanut paikkansa partioleirien näyttämönä muun muassa Johtajatulien, Ko-Gi-leirien ja piirileirien kautta. Näiden lisäksi tuhannet partiolaiset ympäri Suomea ja maailmaa ovat saapuneet Evon metsiin isoille leireille. Kilke, Roihu ja nyt Kajo ovat luomassa Evolle suurleirien perinnettä.

Metsähallitus on Kajo-leirin pääyhteistyökumppani ja mukana mm. tuottamassa ohjelmaa Elämälaaksoon ja Tuumalaaksoon. Lisäksi työntekijöitämme on tavattavissa leirisuoralta löytyvässä Kumppanuuskylässä sekä Erityinen Evo -kierroksilla.

Partioyhteistyö on hyvä esimerkki Metsähallituksen verkostomaisesta tavasta toimia. Yhteistyötä tehdään laajasti luonto- ja metsäkasvatuksessa alan toimijoiden, kuten partiolaisten kanssa. Evon kaltaiset Metsähallituksen hallinnoimat alueet ovat keskeisiä tässä yhteistyössä.

Lisätietoa:

Yhteyspäällikkö Kristiina Vuopala, Metsähallitus, p. 040 729 8819

Lue lisää:

Metsähallituksen Kajo-blogi: Evon polut yhdistävät