Julkaistu 17.5.2019

Juhlalahjoitus SPR:n ystävätoimintaan – lahjoituksella yhä useammat ystävykset pääsevät luontoon

Metsähallitus tukee juhlavuotenaan yhdenvertaisia mahdollisuuksia päästä luontoon. Flooran päivänä vietetyn 160-vuotisjuhlan vieraat lahjoittivat Metsähallituksen juhlalahjoituskohteeseen, Suomen Punaisen Ristin ystävätoimintaan, yhteensä 4 580 euroa.

Metsähallitus tuottaa luontoelämyksiä kaikille kansalaisille ja haluaa toiminnallaan tukea myös niitä, joiden mahdollisuus päästä luontoon on rajoittunut.

”Suomen Punainen Risti tekee arvokasta työtä tämän tavoitteen eteen ja haluamme lahjoituksella tukea heidän ystävätoimintansa kehittämistä”, kertoo Metsähallituksen pääjohtaja Pentti Hyttinen ja kiittää lahjoittajia. ”Meille on tärkeää, että kaikilla on yhdenvertaiset mahdollisuudet päästä luontoon.”

Punaisen Ristin ystävätoiminnassa tarjotaan kohtaamisia toisen ihmisen seuraa kaipaaville ja yksinäisyyttä kokeville. Vapaaehtoiset ovat toivottua ulkoiluseuraa erityisesti yksin kotona asuville ikääntyneille, jotka eivät rohkene yksin ulkoilemaan.

”Metsähallituksen juhlalahjoitus auttaa meitä kouluttamaan lisää vapaaehtoisia ja kannustamaan yhä useampia ystävyksiä turvallisesti luontoon. Luontoon lähtemisen lisäksi vapaaehtoiset voivat myös viedä metsän ikääntyneen kotiin tai palvelutaloon, silloin kun uloslähteminen ei ole mahdollista. Kävyt, kivet, varvut ja sammaleet tuoksuineen tuovat muistoja mieleen ja virkistävät ja antavat voimaa ja vaihtelua”, sanoo lahjoituksen vastaanottanut järjestöjohtaja Marja Lehtimäki Suomen Punaisesta Rististä.

Lue lisää:

Metsähallitus teki juhlalahjoituksen SPR:n ystävätoiminnan kehittämiseksi. Kuvassa vasemmalla SPR:n järjestöjohtaja Marja Lehtimäki ja oikealla Metsähallituksen pääjohtaja Pentti Hyttinen.