Julkaistu 28.1.2021

Inarin, Enontekiön, Utsjoen ja Sodankylän pohjoisosien asukkaille järjestetään alueen luonnonvarojen- ja maankäyttöä koskevat kuulemistilaisuudet

2.-4.2. etäyhteydellä järjestettävissä kuulemistilaisuuksissa kuntalaisilla on mahdollisuus osallistua käynnissä olevaan saamelaisten kotiseutualueen luonnonvarasuunnitteluun.

Luonnonvarasuunnitelma mitoittaa ja ohjaa Metsähallituksen toimintaa saamelaisten kotiseutualueella vuosina 2022 – 2027. Suunnitteluun osallistuu laaja joukko saamelaisten kotiseutualueen asukkaita ja Metsähallituksen sidosryhmiä. Lisätietoa luonnonvarasuunnittelusta saamelaisten kotiseutualueella.

Kuulemistilaisuuksissa suunnitelma-alueen kuntalaisilla on mahdollisuus osallistua suunnitteluun kertomalla omista luonnonvarojen käyttöön liittyvistä havainnoista ja toiveista. Alueen asukkaiden toivotaan myös tuovan omaa asiantuntemustaan mukaan suunnitteluun.

Tilaisuuksiin on mahdollista osallistua mobiililaitteella tai tietokoneella. Tilaisuudet järjestetään suomeksi. Kysymyksiä ja kommentteja on mahdollista esittää myös saameksi, sillä paikalla on pohjoissaamenkielen tulkki.

Kuulemistilaisuutta voi seurata reaaliaikaisesti Metsähallituksen YouTube-kanavan livestriimissä seuraavasti (pääset lähetykseen klikkaamalla tilaisuuden nimeä):

2.2. klo 17-19 Inarin ja Sodankylän pohjoisosien kuntalaiset
3.2. klo 17-19 Utsjoen kuntalaiset (Uusi linkki, alkuperäinen linkki korvattu, koska nettiyhteys petti tilaisuuden alussa ja jouduimme aloittamaan uudestaan)
4.2. klo 17-19 Enontekiön kuntalaiset

Tilaisuuksien jälkeen samalla linkillä avautuu tallenne.

Vuorovaikutus tilaisuuden aikana tapahtuu Mentimeter-työkalulla, jonka käyttö opastetaan tilaisuuden alussa. Mentimeter ei vaadi ohjelmien tai sovellusten lataamista, ohjeet kerrotaan tilaisuuden aikana.

Lisätietoja tilaisuudesta ja luonnonvarasuunnittelusta saameleisten kotiseutualueella antaa projektipäällikkö Olli Lipponen, olli.lipponen@metsa.fi tai p. 0206396520