Julkaistu 16.8.2021

Iivaaran retkeilyreitti suljetaan pysyvästi – uutta reittiä selvitellään

Kesäkuun myrskytuhojen runtelema Kuusamon Iivaaran retkeilyreitti poistetaan pysyvästi käytöstä. Reitti on ollut suljettuna siitä asti, kun Paula-myrsky kaatoi ison osan alueen puustosta juhannusviikolla. Metsähallituksen Luontopalvelut selvittää parhaillaan, voidaanko Iivaaraan avata uusi retkeilyreitti. 

Iivaaran kahdeksan kilometrin patikointireitti Iirinki jäi kesäkuussa niin pahasti tuhojen alle, ettei sitä ole mahdollista raivata käyttökuntoon. Reitti onkin päätetty poistaa pysyvästi käytöstä. Iiringin opasteet on poistettu ja parkkipaikka suljettu. 

Iivaaralla on kesän aikana liikkunut jonkin verran retkeilijöitä. Metsähallitus muistuttaa, että kaatuneiden puiden takia Iivaaran maasto on erittäin vaikeakulkuista ja retkeily siellä voi olla vaarallista. Liikkuminen tapahtuu omalla vastuulla. 

Tavoitteena on, että tulevaisuudessa Iivaaralle saadaan avattua uusi retkeilyreitti. Reittivaihtoehtoja kartoitetaan parhaillaan. 

Iivaaralla on myös hiihto- ja moottorikelkkareitit. Toiveena on, että ne saadaan jossain muodossa käyttöön tulevana talvena, mutta selvitykset ovat vielä kesken. 

Myrskyistä niin ikään kärsineellä Taivalkosken Kylmäluomalla retkeilyreitit pysyvät edelleen suljettuina. Kylmäluoman Retkeilykeskus leirintäalueineen on avoinna ja alueella voi kalastaa normaalisti. Selvitystyö Kylmäluoman reittien jatkosta on kesken ja suunnitelmat tarkentuvat syksyn aikana. 

Lisätietoja: 

Sari Alatossava, puistonjohtaja, Metsähallituksen Luontopalvelut, sari.alatossava@metsa.fi, 040 801 4044

Erkka Pitkänen, suunnittelija, Metsähallituksen Luontopalvelut, erkka.pitkanen@metsa.fi, 040 162 6489