Julkaistu 21.11.2019

Haltia hakee yrityskumppania hoitamaan asiakaspalveluja ja kehittämään luontomatkailua

Suomen luontokeskus Haltiaan haetaan kumppania hoitamaan Haltian asiakaspalvelua ja käyttämään Haltian tiloja tapahtumiin ja luontomatkailuun. Tavoitteena on luoda luontokeskuksesta ja yrityksestä kokonaisuus, joka yhteisesti kehittää luontomatkailua sekä parantaa luonnossa virkistäytymisen mahdollisuuksia ja helppoutta.

– Haltia sijaitsee suositun kansallispuiston vieressä, ja retkeily ja luontomatkailu ovat selkeässä kasvussa. Haltiassa on paljon mahdollisuuksia toiminnan kehittämiseen talon sisällä ja ulkopuolella mm. kehittämällä uusia palvelupaketteja, jossa käynti Haltiaan yhdistyy retkeilyyn kansallispuistossa. Haltiassa toimii ravintolayrittäjä, jonka kanssa voi tehdä myös yhteistyötä, sanoo aluejohtaja Henrik Jansson Rannikon Luontopalveluista Metsähallituksesta.

Metsähallitus keskittyy Metsähallituksen ja Luontopalvelujen strategian mukaiseen työhön, näyttelytoimintaan ja luontokasvatukseen.

– Luonnon arvostuksen ja luontoon lähtemisen kannustaminen on edelleen Haltian tärkein tehtävä. Tämä onnistuu parhaiten, kun meillä on yrityskumppani, joka keskittyy luontomatkailun kehittämiseen ja liiketoimintaan. Metsähallitus keskittyy puolestaan Haltian luontokouluun ja näyttelyiden tuottamiseen.

Hankinta käynnistetään lähiaikoina. Palveluja voidaan hoitaa joko yhden yrityksen tai useamman yrityksen konsortiona.

Haltian toimintaa rahoittavat Metsähallitus, Espoo, Helsinki, Vantaa, Kirkkonummi, Kauniainen ja Vihti sekä Folkhälsan. Haltian budjetista, rahoituksesta ja toiminnan ohjauksessa tehdään päätökset toimintaryhmässä, jossa on edustaja kustakin rahoittajasta.

Syksyllä 2018 toimintaryhmä päätti, että Haltiassa toteutetaan toimintatavan muutos, jolla vastataan muuttuvan toimintaympäristön haasteeseen. Uuden kumppaniyrittäjän haku on osa toimintamallin muutosta.

Lisätietoja:

Aluejohtaja Henrik Jansson, Metsähallitus, Rannikon Luontopalvelut; puh. 0206 39 4293, henrik.jansson(at)metsa.fi