Julkaistu 17.6.2021

Eerikkilä ostaa Hämeen luontokeskuksen Metsähallitukselta

Eerikkilä Sport & Outdoor Resort ostaa Metsähallitukselta Tammelassa Ruostejärven rannalla sijaitsevan Hämeen luontokeskuksen kiinteistön, jossa se on toiminut vuokralaisena vuodesta 2018 lähtien.

Eerikkilässä kiinteistöinvestointi nähdään ennen kaikkea investointina tulevaisuuteen ja mahdollisuutena turvata alueen palvelut erilaisille asiakasryhmille. Kiinteistössä tehdään kesän aikana perusparannuksia ja ovet aukeavat asiakkaille jälleen elokuun loppupuolella. Uudistuksen myötä luontokeskuksen nimi tulee vaihtumaan.

– Tavoitteenamme on luoda laadukkaat ja rauhalliset puitteet kokous-, koulutus- ja valmennustapahtumiin sekä erilaisiin juhlatilaisuuksiin. Aiomme tarjota myös alueella liikkuville kahvilapalveluja viikonloppuisin sekä loma-aikoina. Remontin ajan kahvilapalvelut löytyvät Eerikkilästä, josta voi myös vuokrata välineitä moniin aktiviteetteihin, kertoo Eerikkilän toimitusjohtaja Petri Jakonen.

Puinen pitkä rakennus, jonka etualalla on terassi. Ovella seisoo kolme ihmistä.
Hämeen luontokeskus. Kuva: Metsähallitus.

Kaupan kohteena olevat rakennukset sijaitsevat määräalalla, joka on vuokrattu alueen kunnilta. Kunnat ovat aiemmin vastanneet luontokeskuksen kiinteistön ylläpitokuluista ja asiakaspalvelun järjestämisestä on sovittu yhdessä Eerikkilän, Metsähallituksen ja Tammelan kunnan kesken. Osapuolien yhteisenä tahtotilana oli kaupan myötä yksinkertaistaa ja selkiyttää omistussuhteita ja toimintoja.

Muutoksen myötä Torronsuon ja Liesjärven kansallispuistojen asiakaspalvelu ja retkeilyneuvonta siirtyvät takaisin Metsähallitukselle.

– Meiltä saa luonnollisesti jatkossakin vinkkejä ja karttoja lähiympäristön retkeilyyn, vaikka varsinainen retkeilyneuvonta kuuluukin nyt Metsähallitukselle, Jakonen lupaa.

Metsähallituksessa panostetaan nyt Korteniemen perinnetilan toimintaan sekä digitaalisen asiakaspalvelun ja viestinnän kehittämiseen. Lisäksi Metsähallitus keskittyy kunnostamaan ja ylläpitämään maastopalveluja.

– Näin pystymme paremmin palvelemaan kasvaneita asiakasmääriä. Yhteistyön jatkaminen kuntien, Eerikkilän ja muiden alueella toimivien luontomatkailuyritysten kanssa on kuitenkin erittäin tärkeää, puistonjohtaja Tuula Peltonen Metsähallituksen Luontopalveluista korostaa.

– Perinnetilan luonto- ja kulttuuriperintökasvatus on laajentunut kummipäiväkoti- ja kouluyhteistyöhön ja käyntimäärät ovat kasvussa. Luontokeskuksen myynnistä saadut rahat käytetään puistojen palvelujen kehittämiseen, kun Metsähallitus laajentaa Torronsuon kansallispuiston pysäköintialuetta. Turvalliset ja toimivat maastorakenteet tarjoavat hyvät puitteet luontomatkailuyritysten toiminnalle.

Tammelan kunnanjohtaja Kalle Larsson odottaa mielenkiinnolla uudistusta.

– Liesjärven ja Torronsuon kansallispuistojen suosio on kasvanut jo vuosia ja nyt uudet esteettömät reitit vahvistavat entisestään niiden suosiota. Kävijämäärän kasvun myötä yhä useampi vierailija kaipaa paikallisia palveluita osaksi retkeä. Tuntuu todella hyvältä, että Eerikkilä isona toimijana tarttuu tähän ja kiinteistökaupan myötä tarjoaa jatkossa palveluita vierailijoille. Tämä tulee lisäämään mielenkiintoa Eerikkilää ja luonnollisesti Tammelaa kohtaan, Larsson uskoo.

Lisätietoja

Lähialueen kansallispuistojen ja muiden retkeilyalueiden neuvonnasta vastaa Metsähallituksen Luontopalvelut: Sisä-Suomen asiakaspalvelu, p. 0206 39 5270, sisasuomi(at)metsa.fi