Pistohiekka, Saimaan sininen helmi

Keskellä puhdasta Saimaan järvialuetta sijaitsee Pistohiekka, tulevaisuuden matkailualue. Puumalan kunta ja Metsähallitus ovat tuottaneet Pistohiekalle matkailun nouseviin megatrendeihin perustuvan toteutuskonseptin ja etsivät nyt alueelle sijoittajia ja operaattoreita.

Piirretty havainnekuva, jossa on harvahkossa mäntymetsässä puisia rakennuksia. Etualalla korkeiden jalkojen päällä oleva puumaja, jonka etuseinä on kokonaan lasia.
Havainnekuva Pistohiekan matkailualueen konseptisuunnitelmasta. Kuva: Studio Puisto.

Olemme siirtymässä elämysmatkailusta merkitysmatkailuun. Pistohiekka tarjoaa luontoon, hyvinvointiin ja merkityksellisyyden kokemukseen rakentuvalle yksilölliselle matkailulle upeat puitteet ja toteuttamiskelpoisen konseptin koko 39 hehtaarin suuruisella maa-alueella. Teemoituksen ja järkevän vaiheistuksen ansiosta tulevat yrittäjät pääsevät aloittamaan jatkosuunnittelun ja alueen toteutuksen sopivan kokoisina paloina.

Puumalan kunnanjohtaja Matias Hildén kertoo, että Pistohiekan suunnitelma huomioi eritasoiset majoitustarpeet high-endistä pari pykälää alaspäin. Satamahotelli, Glamping-yksiköt ja Metsächalet palvelevat eri asiakasryhmiä. Yöpymisen Pistohiekalla halutaan kuitenkin olevan elämys joka tasolla.

Pistohiekka on nimensä mukaisesti tunnettu upeasta hiekkarannastaan. – Itseasiassa hiekkarantoja on kaksi, ja rantaviivaa satoja metrejä, Hildén korjaa. Lisäksi on kalliota, mäntymetsää ja Saimaan Lietvesi norppineen. – Toivomme alueelle tietenkin puurakentamista. Se kunnioittaa luontoa, maisemaa ja alueen perinteitä, Hildén summaa.

Pistohiekan alueen omistavat Puumalan kunta ja Metsähallitus, jotka myös markkinoivat sitä yhdessä.

Lisätietoja

Kysy lisää!

Jarkko Mähönen

Kaavoitusinsinööri

Metsähallitus
Kiinteistökehitys
PL 1058 (Asemakatu 7)
70100 Kuopio

Puh. 0206395556