Ohjelma

Metsähallitus järjesti SuomiAreena-viikolla 12.-16.7.2021 keskusteluja luonnosta, luonnonvaroista ja niiden oikeudenmukaisesta ja kestävästä käytöstä sekä tapahtumapäivän Porissa.

Metsähallituksen tehtävänä on kehittää vastuullisesti luonnon arvoa ja yhteistä varallisuuttamme yli sukupolvien, ja tässä avoin yhteiskunnallinen keskustelu eri näkökulmien yhteensovittamisesta on ratkaisevan tärkeää. SuomiAreenassa järjestimme neljä yhteiskunnallisesti merkittävää keskustelua, joissa teemoina olivat vastuullisuus, ilmasto, luonnon monimuotoisuus, hyvinvointi, biotalous ja yhteistyö.

Keskustelut

Avaa luonto - digiloikka luontokokemukseen

Digitaalisuus voi tuoda monenlaista lisäarvoa luontokokemukseen. Mutta riittääkö, että joku muu käy luonnossa puolestamme?

Luonnollista vai vastuullista?

Vastuullinen ja turvallinen tuote vetoaa koronan uuvuttamiin kuluttajiin. Haluamme tuotteiden, palveluiden ja elämysten olevan kestäviä ja tuovan arkeemme kosketuksen luonnosta. Miten kuluttaja pystyy tällä hetkellä tekemään vastuullisia valintoja? Miten luonnonvarojen kestävä käyttö näkyy erilaisten organisaatioiden ja yritysten strategioissa?

Kenelle luonnonvarat kuuluvat ja ketkä niistä päättävät?

Kuka päättää miten ja kenen ehdoilla luonnonvaroja käytetään? Miten sovitetaan yhteen erilaisten sidosryhmien toiveet niin, että myös sosiaalinen oikeudenmukaisuus toteutuu ylisukupolvisesti?

Puurakentamisesta vihreän talouden veturi

Puurakentamisen hyödyt ovat hyvin tiedossa, mutta edelleenkään puusta rakentaminen ei ole ykkösvaihtoehto edes julkisessa rakentamisessa. Miten Suomi saisi puurakentamisen lentoon ja alasta vihreä talouden veturin?

Tapahtumat

Yllätyslava Porissa

Porin kauppatorin yllätyslavalla käytiin merellä ja metsässä sekä valmistettiin eräherkkuja.