Yllätyslava Pori 15.7.2021

Porin yllätyslavalla tapahtuu koko päivän. Mitä kuuluu Pori?! -päivä alkaa iloisella yllätyksellä, jonka jälkeen matkataan mereltä maalle ja ympäri Suomen. Tapahtuman juontaa kansallispuistokummi Saimi Hoyer. Päivän aikana vastaan tulee niin luontoa, kulttuuria kuin metsähallituslaisiakin!

Tule mukaan Poriin Torilavan tunnelmaan 15.7.2021 klo 11-16!

Mitä kuuluu Pori?!

  • Klo 11:00 Päivä starttaa iloisella yllätyksellä.
  • Klo 11:30 Sukellamme – kirjaimellisesti – meriluonnon suojeluun! Luvassa on niin syväluotaavaa tietoa suojelualueista ja suojelun haasteista kuin yhteys merelle Metsähallituksen sukeltajaan.
  • Klo 12:30 Kerromme valtion maiden roolista ilmastonmuutoksen hillinnässä ja virkistysmahdollisuuksien tarjoamisessa. Tutustumme yhteistyökumppanimme Suomen Hyötytuulen kanssa Porin Tahkoluodon merituulivoimapuistoon. Lisäksi esittelemme valtion maille myyntiin tulevia mökkitontteja. Kerromme myös yhteistyöstämme ja yrityksille suunnatusta tonttitarjonnastamme yhdessä Kylmäluoman retkeilykeskuksen yrittäjän, Jari Olkkolan, kanssa.
  • Klo 13:30 Valmistamme eräherkkuja suolta löytyvistä aineksista. Vuosi 2021 on Kalojen vuosi ja esittelemme erityisesti kalojen käsittelyä sekä kokkausta. Lisäksi kuullaan miten metsästäjien ja kalastajien maksamat lupamaksut hyödyttävät luontoa.
  • Klo 14:30 Mitä kuuluu Suomi? Lähdemme retkelle ympäri Suomen ja kuulemme tarinoita 21 erilaisesta retkikohteesta. Apuna retkellä on Metsähallituksen Retkikompassi -sovellus sekä paikalliset partiolaiset, jotka esittelevät taitojaan Metsähallituslaisten kanssa leikkimielisesti kisaillen.
  • Klo 15:30 Päivän päättää vielä vetävä yllätys!