Avajaiskonsertti ja ohjelma

SuomiAreenan avajaisia vietetään maanantaina 12.7.2021. Metsähallitus järjestää SuomiAreena-viikolla 12.-16.7. keskusteluja luonnosta, luonnonvaroista ja niiden oikeudenmukaisesta ja kestävästä käytöstä sekä tapahtumapäivän Porissa.

Metsähallituksen tehtävänä on kehittää vastuullisesti luonnon arvoa ja yhteistä varallisuuttamme yli sukupolvien, ja tässä avoin yhteiskunnallinen keskustelu eri näkökulmien yhteensovittamisesta on ratkaisevan tärkeää.

Järjestämme neljä yhteiskunnallisesti merkittävää keskustelua, joissa teemoina ovat vastuullisuus, ilmasto, luonnon monimuotoisuus, hyvinvointi, biotalous ja yhteistyö. Porissa voit tavata meitä – koronatilanteen sallimissa rajoissa – torstaina 15.7.2021, jolloin Porin kauppatorilla vietetään päivää yllätyslavan merkeissä.

Tutustu tarkemmin SuomiAreenan viikon ohjelmaan!

Kesän vaikuttavin keskusteluviikko alkaa!

Avajaiskonsertti 12.7.2021 klo 17-17:45

Kasvatamme huomista -avajaiskonsertin lavalla Janna ja Maarit Hurmerinta sekä Sami Pitkämön orkesteri​. Tilaisuuden Allas Sea Poolilta Helsingistä juontaa toimittaja Iriz Silander.

Keskustelut

Avaa luonto - digiloikka luontokokemukseen

Digitaalisuus voi tuoda monenlaista lisäarvoa luontokokemukseen. Mutta riittääkö, että joku muu käy luonnossa puolestamme?

Luonnollista vai vastuullista?

Puutuotteet, luontoelämykset sekä marjat ja sienet koetaan hyviksi, kestäviksi ja turvallisiksi. Onko luonnonmateriaaleista tehty tuote automaattisesti tuotettu kestävästi ja vastuullisesti? Keskustelua luotsaa yhteistyökumppanimme Lassila & Tikanoja.

Kenelle luonnonvarat kuuluvat ja ketkä niistä päättävät?

Kuka päättää miten ja kenen ehdoilla luonnonvaroja käytetään? Miten sovitetaan yhteen erilaisten sidosryhmien toiveet niin, että myös sosiaalinen oikeudenmukaisuus toteutuu ylisukupolvisesti?

Puurakentamisesta vihreän talouden veturi

Puurakentamisen hyödyt ovat hyvin tiedossa, mutta edelleenkään puusta rakentaminen ei ole ykkösvaihtoehto edes julkisessa rakentamisessa. Miten Suomi saisi puurakentamisen lentoon ja alasta vihreä talouden veturin?

Tapahtumat

Yllätyslava Porissa torstaina 15.7.2021

Tervetuloa Pori-lavalle Porin kauppatorille! Luvassa on yllätyksiä, luontoa, kulttuuria sekä metsähallituslaisia koko päivän klo 11-16.

Mitä kuuluu Suomi? - Ota osaa SuomiAreenaan 10.-18.7.2021

Metsähallitus on maanlaajuinen toimija, joten olemme ottaneet SuomiAreenaan mukaan koko Suomen. Tutustu 21 erilaiseen kohteeseen ympäri Suomen ja osallistu SuomiAreenaan!