Kolme lasta tutkii rannassa vesiluontoa. Yhdellä lapsista on kädessä siivilä ja yhdellä perhoshaavi.
Satoi tai paistoi, vesistöjen äärellä keksii aina kivaa tekemistä! Kuva: Metsähallitus / Jukka-Pekka Ronkainen.

Meille on tärkeää vesiperinnön arvostuksen ja kiinnostuksen lisääminen niin vesienhoidon ammattilaisten, päätöksentekijöiden kuin rantojen asukkaiden ja virkistyskäyttäjien parissa.

Ympäristökasvatuksen keinoin haluamme tarjota innostavia oppimisen ja tekemisen kokemuksia lapsille, nuorille ja aikuisille tukemaan heidän tietoisuuttaan sekä halua toimia yhteisen vesiperintömme säilyttämiseksi. Näissä merkeissä järjestämme luontokouluja, tapahtumia, talkoita ja retkiä, missä kerromme monimuotoisista sisävesistämme eri tavoin ja siitä, miten jokainen meistä voi vaikuttaa niiden tilaan.

Kaikki hankkeen kumppanit viestivät tekemisistään niin omilla alueillaan kuin valtakunnallisestikin. Haluamme jakaa hankkeessa kertyneet kokemukset, onnistumiset ja vastoinkäymiset. Jaamme tietoa yleisötilaisuuksissa ja seminaareissa sekä tallennamme hankkeessa saatua tietoa laajasti raportteihin ja muihin julkaisuihin. Olemme mukana myös alan toimijoiden keskuudessa paikkansa vakiinnuttaneessa valtakunnallisessa vesistökunnostusverkostossa. Vesiperinnöstä tullaan kertomaan myös 6-osaisessa YLE:n dokumenttisarjassa ”Ahdin valtakuntaa” vuoden 2019 lopulla.

Tavoitteenamme on, että yhteistyömme vesiperinnön säilyttämiseksi näkyy ja kuuluu kauas!

Päivitetty viimeksi 22.5.2020