Vuoden 2018 tapahtumia

Maaliskuu 2018

Taimenpäivä

Suomen luonnonsuojeluliiton Pohjanmaan piiri järjesti 15.3.2018 Isojoella teemapäivän, jonka esitysten ja keskustelujen jälkeen oli mahdollisuus tutustua kalatien kunnostuskohteeseen. Ohjelma ja esitykset (ymparisto.fi).

Vuoden 2017 tapahtumia

Lokakuu 2017

Kalatieseminaari

EKOenergia ja Suomen luonnonsuojeluliitto järjestivät kalatieaiheisen seminaarin Helsingissä 6.10. Lisätietoa ja seminaariesitykset (sll.fi).

Vesi- ja metsäluontotapahtuma Isojoen Lauhanvuorella 1.10.

Aamupäivällä (klo 10–12) lasten vesiluontokoulu,  iltapäivällä koko perheelle suunnattu vesivaellus (klo 12-14). Järjestäjinä olivat ELY-keskusten hankkeet FRESHABIT LIFE IP, VIMLA ja Kvarken Flada. Suomen luonnonsuojeluliiton Pohjanmaan piiri järjesti viikonloppuna kaikille avoimet purokunnostustalkoot Isojoen Lohiluomalla.

Syyskuu 2017

Metsätalouden vesiensuojelupäivät

Oulussa 12.–13.9. vesiensuojelupäivien teemana olivat lisääntyvän puunkäytön haasteet vesiensuojelulle suometsissä. Esitykset (metsakeskus.fi).

Suoluontoa autettiin ennallistamalla Ilomantsissa

Metsähallituksen Luontopalvelut ennallistaa syksyllä 2017 soita kahdella luonnonsuojelualueella Ilomantsissa. Metsähallituksen tiedote 28.8.2017.

Elokuu 2017

Jokijuhla Karkkilan Pitkälänkoskella Suomen luonnon päivänä 26.8.

Länsi-Uudenmaan vesi ja ympäristö ry (Luvy) sekä maa- ja metsätalousministeriö järjestivät Jokijuhlan Karkkilan Pitkälänkoskella (karkkila.fi). Yleisö pääsi kunnostamaan käsivoimin taimenen kutusoraikkoja ja tutustumaan monimuotoiseen jokiluontoon ja kalojen elämään. Jokijuhla oli yksi Suomi 100 -juhlavuoden tapahtumista, ja se järjestettiin osana Freshabit LIFE IP -hanketta.

Suotalkoot 26.–27.8. Keuruun Pihlajavedellä

Suomen luonnonsuojeluliiton Keski-Suomen piirin järjestämissä talkoissa suo-ojia tukittiin käsipelillä patoamalla ja poistettiin suolle ojituksen takia kasvanutta puustoa.

Höytiäisen poikkiuinti puhtaiden vesien puolesta 31.7.–4.8. Kontiolahden ympäristössä

Höytiäisellä uitiin puhtaiden vesien puolesta elokuun ensimmäisellä viikolla 50 km. Tapahtuman järjesti Pro Höytiäinen.

Heinäkuu 2017

Puruvesi-seminaari 

Puruvesi-seminaari pidettiin lauantaina 29.7. Kesälahdella Ruokkeen lomakylässä. Seminaari oli suunnattu Puruveden seutukunnan vakituisille ja vapaa-ajan asukkaille sekä muille sidosryhmille Seminaarin järjesti Pro Puruvesi ry.

Puruvedellä vedenalaisen luonnon ja kulttuuriperinnön kartoituksia

Metsähallituksen sukeltajat ja maastokartoittajat keräsivät tietoa Puruveden rantavöhykkeen kasvillisuudesta ja pohjanlaadusta kesä- ja heinäkuussa. Metsähallituksen tiedote 21.6.2017.

Kesäkuu 2017

Vesistökunnostusverkoston vuosiseminaari

Olimme mukana järjestämässä vuosittain toistuvaa Vesistökunnostusverkoston vuosiseminaaria, joka oli Tampereella 13.–14.6.2017.

Lisätietoa vesikunnostusverkoston tapahtumista (ymparisto.fi).

FARMARI-messut Seinäjoella

Hanke oli esillä FARMARI-messuilla Seinäjoella 14.–17.6.2017.

Toukokuu 2017

Vesiluonto tutuksi! – Vesiluontopäivä Kiskonjoen Latokartanonkoskella

Perniössä Kiskonjoen Latokartanonkoskella järjestettiin lauantaina 13.5.2017 koko perheen vesiluontopäivä. Ohjelmassa oli muun muassa opastettu luontoretki sekä tietoa ja keskustelua Kiskonjoesta ja sen eliöstöstä.

Luontohelmi Mustionjoki helmeilee – Luontohelmi-tapahtuma Mustion linnalla

Mustion linnan viehättävässä miljöössä järjestettiin 13.5. Luontohelmi-tapahtuma: seminaari, luontoretki ja piknik. Seminaarin järjesti  Suomen luonnonsuojeluliiton Uudenmaan piiri.

Huhtikuu 2017

Meremme tähden VI

Järjestyksessään kuudes Meremme tähden tapahtuma järjestettiin Raumalla 24.4. Tapahtuma keskittyi pinnanalaiseen luontoon ja se sisälsi työpajoja sekä tietoiskuja aiheesta. Tapahtuma oli suunnattu erityisesti koululaisille ja muilla asiasta kiinnostuneille kansalaisille. Viikon aikana toteutettiin myös siivouskampanja vesistöjen rannoilla. Tapahtuman järjesti tänä vuonna Satakunnan ammattikorkeakoulu.

Metsämme 2017

Hanke oli esillä uudessa Metsämme -messu- ja koulutustapahtumassa 21.–22.4.2017 Jyväskylässä. Tapahtuman järjesti ProAgria-organisaatio.

Maaliskuu 2017

Tulevaisuuden vesitalousratkaisut pelloilla ja metsissä

Pyhäjärvi-instituutin tiloissa keskusteltiin 30.3. tulevaisuuden vesitalousratkaisuista ja käytiin tutustumassa ojakunnostuskohteeseen.  Tilaisuus oli suunnattu erityisesti maanomistajille.

Tilaisuuden järjestivät Varsinais-Suomen ELY-keskuksen hankkeet BILKE (Biotalouden keinoin kohti ilmastokestävyyttä), RANKU (Ravinneneutraalikunta) ja FRESHABIT LIFE IP.

Salon vesistöt, tila ja tulevaisuus -iltatilaisuus

Salon kaupungintalolla järjestettiin 21.3. kaikille avoin tilaisuus Salon vesistöjen nykytilasta ja kehittämismahdollisuuksista. Kiskonjoki on yksi hankkeemme kohdelalueista.

Tilaisuuden järjestivät Paikallisella yhteistyöllä vahvempi Salo -hanke, Särkisalon-Finbyn pitäjäyhdistys Särfin, Vesistöklinikka – Salon vesistöjen hoitoyhdistys ja palvelukeskus Valonia.

Helmikuu 2017

LIFE IP platform 2017

Järjestimme vuosien 2014–2015 kaikkien LIFE IP-hankkeiden yhteisen kansainvälisen tapaamisen 7.–9.2.2017. Tapahtumaan osallistui noin 100 henkilöä kaikista käynnissä olevista LIFE IP -hankkeista, komission LIFE-osastolta sekä NEEMO- ja EASME-monitorointiorganisaatioista. Tapahtuman aikana käytiin läpi yleisiä hankkeiden hallintoon liittyviä asioita, mietittiin ympäristökonfliktien taustoja sekä tutustuttiin Karjaanjoen vesistöalueen maastokohteisiin. Tapahtuman tiedote (3.2.2017, ym.fi).

Lapin 59. Metsätalouspäivät

Hanke oli esillä Lapin 59. Metsätalouspäivillä 2.-3.2.2017 Rovaniemellä.

Tammikuu 2017

Koitajoki–Koitere-foorumi

Ilomantsin kunnantalolla 31.1.2017 pidetyssä foorumissa keskusteltiin Koitajoen alueen monipuolisen toiminnan arvoista sekä niiden säilyttämisestä ja parantamisesta. Tapahtuman järjesti Pohjois-Karjalan ELY-keskus.

Maatalouden uusimman ympäristötiedon vaihtopäivät

Hanke oli esillä Maatalouden uusimman ympäristötiedon vaihtopäivillä Naantalissa 17.–18.1.2017. Tapahtuman järjesti Maaseutuverkosto.

Vuoden 2016 tapahtumia

Taimenpäivä 2016 

Seminaarin tavoitteena oli välittää ajankohtaista tietoa taimenesta ja erityisesti paikallisten kantojen hoidosta. Taimenpäivä pidettiin Honkajoella 12.12.2016.

Seminaari ”EU-rahoitusinstrumentit ja luonnon monimuotoisuus”

Seminaarin tavoitteena oli parantaa EU-rahoitusmahdollisuuksien hyödyntämistä luonnon monimuotoisuuden hoidossa. Seminaari pidettiin 27.10.2016.

Seminaariesitykset (pdf-tiedostoja, 200–3000 kt)

Päivitetty viimeksi 5.6.2020