Laskutus

Verkkolaskutus

Metsähallitus käsittelee vain laskutusosoitteisiin toimitettuja laskuja.

Ensisijaisesti yksikkömme ja yhtiömme ottavat vastaan verkkolaskuja. Mikäli Teillä ei ole mahdollisuutta lähettää verkkolaskuja laskutusjärjestelmästänne, tarjoamme teille maksuttoman toimittajien verkkolaskuportaalin (portaalisivu).

Paperilaskut tulee lähettää Metsähallituksen postilokero-osoitteisiin. Valitessanne laskun toimitustavaksi paperilaskun huomioikaa, että emme vastaa postin jakeluhäiriöistä aiheutuneista viiveestä. Suosittelemme verkkolaskua myös sen vuoksi, että se saapuu ajantasaisesti perille ja ohjautuu maksuprosessiin ilman viivettä.

Tuotteiden tai palveluiden laskut tulee osoittaa aina tilaavan yksikön/yhtiön laskutusosoitteeseen. Mikäli asiakkaananne on useampi Metsähallituksen yksikkö/yhtiö, tulee laskut tehdä yksiköittäin. Laskun vastaanottajakentässä tulee näkyä laskutusosoite, vaikka lasku toimitettaisiin verkkolaskuna.

Lisäksi laskulla tulee myös olla aina viitteenä tilaajan antamat tiedot, kuten tilaajan nimi ja tilaus/hankenumero. Mikäli lasku on toimitettu puutteellisin tai virheellisin tiedoin, sitä ei siirretä maksuun. Myöskään sovittu maksuaika ei kulu, ennen kuin lasku on toimitettu oikeassa muodossa oikeaan osoitteeseen.

Huomioittehan, että Metsähallituksen laskutusosoitteet on tarkoitettu vain laskujen käsittelyä varten. Kokouskutsut ja asiakirjat toimitetaan Metsähallituksen kirjaamoon kirjaamo(at)metsa.fi tai Metsähallitus Kirjaamo, PL 94, 01301 Vantaa.

Ostolaskuihin liittyvissä asioissa palvelemme :

  • sähköpostilla: MH_ostolaskut@metsa.fi
  • puhelimitse 0206 39 4000 (vaihde) / ostolaskupalvelut